323 Görüntülenme
Contagion – Salgın 2011
6.7 IMDB Puanı

Contagion – Salgın 2011

(Contagion)
  • Yapım Yılı
Kategori
Senaryo Scott Z. Burns
2011 yapımı bir film olan Contagion, ünlü oyuncuların başrolüyle izleyeceğimiz bir salgın filmi. Altı önemli oyuncuyu baş karakterlerde izleyeceğimiz Contagion, nam-ı diğer Salgın filminde Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishborne, Matt Damon ve ünlü fransız oyuncu Marion Cotillard oynuyor.

Contagion filminin yönetmeni ve senaristi ayrı insanlar olsa da her birinin hem yönetmenlik hem de senaristlik tecrübesi bolca mevcut. Salgın filminin yönetmen koltuğunda son zamanlarda en çok prodüktörlüğüyle öne çıkan Steven Soderbergh ve senarist koltuğunda da yine sinemanın pek çok yönünde başarılı işler yapmış olan Scott Z. Burns oturuyor.

Gwyneth Paltrow tarafından hayat verilen Beth Emhoff Hong Kong ’a yaptığı bir iş seyahati sonrasında evine döner, ancak bir şekilde kaptığı bir enfeksiyon sonrası aniden gösterdiği bir reaksiyonla hayatını kaybeder. Kocası Mitch ise bir şekilde Beth ’deki virüse karşı bağışıklık göstermiştir ve hasta olmaz. Bu olay korkunç bir salgının başlangıcı olur ve bir dokunuşla geçen bu virüs ilk bir kişiyi, daha sonra birkaç kişiyi ve sonrasında ise binlerce, hatta milyonlarca kişiyi etkilemeye başlar. Amerika Hastalık Kontrol Merkezleri ise ne yazık ki bu virüsün tehlikesinin ve boyutunu birkaç gün sonrasında ancak fark eder. Ne var ki salgın artık binlerce insana yayılmıştır ve Hastalık Merkezi ’nin bir an önce bir şekilde bu virüs ile nasıl başa çıkacağını bulması gerekmektedir. Bu süreç ise en az birkaç ayı alacak bir süreçtir. Tabii, bu süreçte de salgının tüm dünyaya yayılması ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanması toplumun parçalanmasına sebep olacaktır.

Corona virüsünün çokça konuşulduğu ve pek çok kişiyi etkisi altına aldığı bu günlerde, Salgın Filmi Türkçe Dublaj izlemenizi tavsiye ederiz.